Ik denk dat de meesten die dit lezen, ons ontmoetingscentrum “Mei” wel kennen inmiddels. Maar voor degenen voor wie dat niet het geval is: De Mei zit aan de Winston Churchilllaan 31 in Schiekamp, in de Herman Gorterhof, en is een van de plekken waar de SWO allerlei activiteiten organiseert. Denk hierbij aan een spelletjesmiddag, schilderen, Engelse conversatieles, sport, bingo of binnenlopen voor een bakkie koffie.

Neem vandaag: Terwijl ik binnenkom om een uur of elf om wat foto’s te schieten van een workshop bloemschikken, is er tegelijkertijd een groepje aan het tekenen en schilderen, zijn er wat mensen aangeschoven aan de “stamtafel” voor een bakkie en is men in het kleine zaaltje bezig met Engels.

Daartussendoor leiden de enthousiaste vrijwilligers het geheel in goede banen. Naast het voorzien van de gasten van hun natje en droogje, worden en voorbereidingen getroffen voor de Paaslunch.

Ik schiet ondertussen wat plaatjes. De dames van de workshop maken hun lentestuk naar het voorbeeld van de docente en ondertussen wordt er heel wat afgepraat en gelachen en de resultaten worden na afloop van elkaar bewondert en dit geldt ook voor de mensen die met elkaar aan het tekenen en schilderen zijn.

Langzaam druppelen de mensen voor de lunch binnen en dekken de vrijwilligers de tafel zeer feestelijk in de kleine zaal als de cursus Engels afgelopen is.
Wanneer de lekkerbekken uiteindelijk de tafel zien, wanneer ze aan tafel gaan met alle paaseieren, versierde paasmandjes, broden en boter in de vorm van een lammetje, zijn de reacties uitbundig en complimenteus. Een aantal dames aan tafel is kortgeleden mee geweest op een uitstapje naar de Keukenhof en vertelt aan de rest van het gezelschap hoe ze genoten hebben.

Ondertussen zijn ook de mensen van de Jokerclub gearriveerd. Zij spelen iedere donderdagmiddag met elkaar en ook hier is het gezelligheid troef.

Ik word altijd blij van de Mei en stap ook weer happy op mijn fietsje naar huis om mijn foto’s te bewerken. Hieronder treft u een selectie ervan.

Zien we u binnenkort ook in de Mei?

Foto’s Ontmoetingscentrum Mei 18 april 2019

Klik op de foto’s om ze te vergroten

X