Bewegen & Fit

Gezelligheid

Er-op-uit

Cursussen

Zelf organiseren

SWO servicepas

In het kader van de Dag van de Mantelzorg organiseert MEE Zuid-Hollandse Eilanden in samenwerking met Stichting Welzijn Ouderen (SWO), afdeling Steunpunt Mantelzorg Spijkenisse voor de Mantelzorgers van Spijkenisse een:

Bezoek aan Dordrecht op zaterdag 8 november 2014

Het thema dit jaar is: “Allemaal verhalen” en er wordt aandacht geschonken aan het identificeren van de mantelzorger. ”Wie is de mens, om wie gaat het, wat zijn de verhalen?”

Programma
We worden verwelkomd bij Banketbakkerij van der Sterre met een kopje koffie en iets lekker. Hierna zullen we met gidsen Dordrecht gaan verkennen en veel verhalen van deze stad te horen krijgen. Waar komt het gezegde vandaan “Hoe dichter bij Dordt, hoe……………..?” De gidsen zullen ons na de rondleiding naar de locatie brengen waar we kunnen genieten van een uitgebreide lunch.
Er wordt rekening gehouden met personen die een niet te grote afstand kunnen afleggen.
Na de lunch zullen we ons in twee groepen richting Rutte & Zn (distilleerderij) begeven, waar uitleg in de Proefkamer (deze is alleen te bereiken via een trap) wordt gegeven over de zes generaties distillateurs die daar hebben gewerkt en geleefd. Hierna wordt een kleine proeverij aangeboden. Na de lunch kunt u ervoor kiezen om niet deel te nemen aan de proeverij en uw tijd zelf in te vullen.

In/uitstapplaats : metrostation Centrum Spijkenisse
Vervoer : Touringcar
Vertrektijd : 09.00 uur
Terugkomst : 17.00 uur

Om ondanks de zorg voor een ander toch aan deze speciale dag te kunnen deelnemen, kan er gekeken worden om vervangende zorg te regelen zodat de Mantelzorger de gelegenheid krijgt om mee te gaan. Deze vervangende zorg (respijtzorg) wordt gegeven door de inzet van vrijwilligers.

Wilt u meer informatie over deze dag of wilt u gebruik maken van vrijwilligers voor vervanging thuis, neemt u dan z.s.m. contact op met het Steunpunt Mantelzorg Spijkenisse, tel.(0181) 695 255 of met MEE ZHE, tel. 0181 33 35 07.

U kunt zich aanmelden tot en met 31 oktober 2014 via de Stadswinkel van de Gemeente, telefoonnummer 140181 of via de site www.meezhe.nl

Geef u snel op! Er kunnen maar een maximaal aantal deelnemers mee!

X